Domates, Zeytin ve Beyaz Peynirli Ekmek (Kek)

aa (11) IMG_0015

Bir önceki yazıda bahsettiğim ekmeğim soğudu ve tadına bakıldı. Sonuç benim için başarılı.

Tarifin adında parantez içinde kek yazmamın nedeni içinde yumurta ve kabartma tozu olması yani tam anlamıyla ekmek değil, tuzlu kek. Ama ben ekmek diye bahsetmeye devam edeceğim.  Bu ekmeği ben genelde çorba ile birlikte veya kahvaltı da peynir ve kahvaltılık sos ile birlikte yemeği seviyorum. Eğer şarap içmeyi seviyorsanız, peynir ile birlikte bu ekmekten servis yapabilirsiniz. Güzel bir atıştırmalık ….

İlerde ekmek denemelerim ve tariflerimi sizinle de paylaşacağım. Genelde  ekmek yapacaksam tam buğday, çavdar veya arpa unu tercih ediyorum. Beyaz un kullandığınızda elde ettiğiniz yapıyı tam olarak yakalayamıyorsunuz ama  bence daha sağlıklı ve lezzetli oluyor.

Bu tarif Chef Martin Satow’un  tarifinden uyarlanmıştır. Orjinal tarifide lezzetli olan bu tarifi, biraz daha ekmek tadında olması ve yumurtanın baskın kokusunu gidermek için değiştirdim. Umarım beğenirsiniz….

Not: Genelde ürünlerin organik olmasına özen gösteriyorum. Burada organik ürünler Türkiye’deki kadar pahalı değil. Her markette sütten tereyağa, yumurtadan una herşeyin organik olanını  kolayca ve uygun fiyata alabiliyorsunuz.

MALZEMELER :

240 gr kepekli çavdar unu

80 gr tam buğday unu

5 gr kabartma tozu

2 gr karbonat

4 yumurta (orta boy)

180 gr süt

50 gr yeşil veya siyah zeytin

50 gr kurutulmuş domates

120 gr beyaz peynir

3-4 çay kaşığı kekik

YAPILIŞI:

IMG_9933

      1.İlk önce fırını 180 dereceye ayarlıyoruz. Çavdar unu ve tam buğday ununu bir kaba eliyoruz. Kabartma tozu ve karbonatı da ekleyip karıştırıyoruz.

      2.Başka bir kapta yumurtaları çırpıyoruz ama çok uzun süre çırpmayın sadece birbirine karışması yeterli. Not: (Yumurtanın çok büyük olmamasına dikkat edin (60-65 gr gibi) çünkü kekte yumurta tadı fazlasıyla baskın oluyor. Eğer büyük boy yumurtaya sahipseniz 3 yumurta kullanıp, 10-20 gr fazladan süt ekleyebilirsiniz).    Sütü ekleyip karıştırıyoruz. Kurutulmuş domatesi, zeytini ve beyaz peyniri küçük parçalar haline getirip yumurtalı karışımın içine ekliyoruz. Kekik ekledikten sonra karıştırıyoruz. Kekiği isteğe bağlı olarak artırabilirsiniz. Ben tarifte olan orandan birazcık fazla koydum çünkü tadını çok seviyorum. Zeytin konusunda elimde yeşil zeytin olduğu için ben yeşil zeytini tercih ettim siyah zeytini de kullanabilirsiniz ama siyah zeytin biraz acımsı bir tat veriyor.

IMG_9937IMG_9941

IMG_9948

     

           3. Son olarak unu da bu karışıma ekliyoruz ve  tereyağı ile yağlanmış fırın kabına hamurumuzu koyuyoruz. Ekmeğimiz( kekimiz)  fırına girmeye hazır … 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz ama fırından çıkarmadan bir bıçak yardımıyla içini kontrol edin. Afiyet olsun ….

IMG_9951IMG_9953  IMG_9954

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s