Çikolatalı Kek (Brownie)

IMG_0602Dün öğlen yemeğine arkadaşlarımız geliyordu bizde güzel ve değişik bir yemek hazırlayalım dedik. Abone olduğumuz vejeteryan yemek dergisinden yeni bir tarif denedik (şimdiye kadar denediğimiz bütün tarifler çok lezzetliydi) ama bu tarif çok beklediğimiz gibi çıkmadı 😦  Keşke bildiğimiz bişey yapsaydık dedik sonrasında ama yapacak bişey yok….

Yemekten sonra da kahve yanında kek iyi gider dedim. Uzun süredir de çikolatalı kek yapmadığımın farkına vardım. Bende yapımı ve pişmesi kolay, kendi tarifim olan brownie yi yapmaya karar verdim. Yanında 1-2 kaşık krema ve kahve ile bir güzel yarısından falzasını yedik. Yemekten güzel sonuç alamasakta tatlıdan durumu düzelttik sanırım 🙂

Daha önceden otellerde çalışırken birçok brownie tarifi yaptım ama birçoğu bana göre ya fazla şekerli, kuru yada içinde çikolata olmayan(kakaolu) tariflerdi. İş başa düştü,kendi ağız tadıma uygun, hem yumuşak, ağızda eriyen,hem çikolata tadında hemde çok fazla şekerli olmayan bir brownie tarifi çıkarmaya çalıştım ve de tam da istediğim bir tarif çıkardım, umarım beğenirsiniz. İçine ceviz veya çikolata parçaçıkları da koyuyorum normalde ama bu sefer elimde yoktu, çıkıp almadım ve sade yapmaya karar verdim.

Not: Bu tarif % 7o çikolata oranına göre ayarlanmıştır. Bu aralar biraz yorgunluktan sanırım farkına varmadan yanlış oranda çikolata alıp birde tarifi de yaparken şeker oranını değiştirmeden yapınca biraz şekerli oldu ama kimse şeker oranından şikayet etmedi. Bu sefer %52 çikolata bulunan kuverturdan almışım. Eğer % 52 oranında çikolataya sahipseniz şeker oranını birazcık düşürün derim.

170 derecede 30 dakika

Malzemeler:

200 gr tereyağı

200 gr bitter çikolata

300 gr şeker

100 gr krem peynir

200 gr yumurta (4 adet orta boy)

150 gr un

1 tutam tuz

1 çay kaşığı kabartma tozu

İsteğe bağlı ceviz ve çikolata parçaları

Yapılışı:

  1. Fırını 170 dereceye ayarlıyoruz.
  2. Tereyağını eritin, ateşten alıp içine çikolataları koyup karıştırarak erimesini sağlayın. Soğuması için kenara koyun. IMG_0581
  3. Mutfak robotuna yumurta ve şekeri koyup kabarana kadar çırpın.IMG_0579
  4. Daha sonra krem peyniri ekleyin, biraz daha çırptıktan sonra un ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma ekleyip unun topakları kaybolana kadar karıştırın. IMG_0584
  5. Bu karışıma daha sonra çikolatalı karışımı ekleyin ve yağlanmış fırın tepsisine koyun.IMG_0588
  6. 170 derecede yaklaşık 30 dakıka pişirin. Afiyet olsun IMG_0610
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s