Pırasa ve Mantarlı Kiş (Quiche)

IMG_0478

Malum pırasa mevsimindeyiz, evde de pırasa ile havuç vardı, çorbasını mı yapsam kiş mi yapsam diye düşünürken annemin pırasalı, tavuklu böreğinden sonra ikinci favorim olan pırasalı kiş yapmaya karar verdim.

Kiş hamuru için spelt un veya kepekli un kullanıyorum. ( tam buğday unuylada yapılabilir)

Malzemeler:

2 pırasa

5-6 mantar

1 soğan

1 avuç dolusu havucun yeşilliği (isteğe bağlı)

3 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz, karabiber, muskat, kırmızı biber

Sosu için:

1 yumurta

1 paket krema (200 gr)

kaşar peynir

Hamuru için: 26 cm çember

250 gr kepekli un

120 gr tereyağ

tuz

75 ml civarında soğuk su

Yapılışı: Kiş hamuru için un, tereyağ, tuz ve suyu beraber yoğuruyoruz. Daha sonra merdane ile açıp tereyağı ile yağladığımız tart kalıbına yerleştiriyoruz. Dolaba koyup dinlendiriyoruz. Fırını 180 dereceye ayarlıyoruz. Hamurun tabanına çatal yardımıyla delikler açıyoruz, yaklaşık 15-20 dakika dinlendikten sonra fırında 20 dk ön pişirme yapacağız.

IMG_0449

Hamur dinlenirken iç malzemesini hazırlamaya başlıyoruz. Pırasayı küçük küçük doğrayıp zeytinyağı koyduğumuz tavada sote yapıyoruz. İsterseniz soğanda ekleyebilirsiniz. Pırasalar biraz çekince mantarları ve havucun yeşilliğinide ekleyip sotelemeye devam ediyoruz. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve muskatta koyup ocağın altını kapatıyoruz.IMG_0455 IMG_0459

Sosu için krema,yumurta, tuz ve peyniri karıştırıyorz. Ön pişirmeden sonra iç harcı kalıbın içine koyup üstüne de sosu döküyoruz.

IMG_0464 IMG_0468 IMG_0470 170 derecede 30-40 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun …

IMG_0487IMG_0477

 

 

 

 

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s