Kestane Çorbası

IMG_0702

Kışın herkesin vazgeçilmez, içini ısıtan alışkanlıkları vardır herhalde. Benim aklıma kış deyince soba ateşinde pişen kestaneler, yer sofrasında ailece yenilen yemekler, yapılan sohbetler geliyor. Bu anılar tabi yıllar geçtikçe kestaneyi hazır sokaktan satın almaya kadar geriledi.

Malum heryerde kestane var, bunu değerlendirip çorbasını yapmaya karar verdim. 500 gr’lık kestanenin yıkanıp, kaynatılması ve tek tek soyulması sonucunda nerdeyse yarısı çürük çıkmasına rağmen çorbayı yapabildim 🙂 Bu kısım biraz uzun sürüyor ama çok miktarda yapmayacaksanız uğraşmaya değer. Yanına da uzun zamandır yemek istediğim ıspanaklı krep yaptım.

Kestane çorbası

Malzemeler

250 gr soyulmuş kestane

2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağ

3 adet havuç (küçük boy)

1 adet soğan

250 gr sebze suyu

krema

tuz

karabiber

muskat

Yapılışı:

Kestaneleri yıkayıp, biraz suda bekletin. Daha sonra 30-50 dk arasında pişirin. Bir kestaneyi çıkarıp deneyin, eğer içindeki ince kabuk kolay soyuluyorsa pişirme süresine son verebilirsiniz. 500 gr lık kestaneden 250 grlık iç çıktı.IMG_0690 IMG_0684

 

Soğanı ince doğrayıp yağ ile sotelemeye başlayın, daha sonra havucuda küp küp dorayıp soğanla beraber birkaç dakika daha soteleyin.

Kestaneleri ve sebze suyunu ekleyin. Havuç yumuşayana kadar kaynatın. Mikserle püre hale getirin. Biraz koyu kıvamlı olacak. İsteğe bağlı biraz daha su ekleyin ama krema da ekleyeceğimiz için suyu fazla koymayın. Su ekledikten sonra bir taşım kaynatıp kremayı ekleyin. Ben 150 gr civarında krema koydum. Baharatlarını da ekleyip ocağın altını kapatın. Afiyet olsun…

IMG_0703 IMG_0704

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s