Elmalı Kek

IMG_0735

Büyükanneden aldığım organik elmalarla bugün kek yaptım. Elmaların tadı gerçekten çok güzel, hafif ekşi ve sulu, bu tadı kekin içinde çok kaybetmemek için tarifte ki şeker ve un cinsini değiştirdim. Bundan önce ki tarifte bahsettiğim şeker pancarı suyunun, kaynatılıp kurutularak elde edilen tozunu kullandım.

IMG_0680

Bu şekeri burda organik marketten alıyorum. Eğer bulamazsanız esmer şeker kullanabilirsiniz. Un olarakta yulaf ezmesini mikserde un haline getirip kullandım. Yulaf muhteşem bir lif kaynağı ve gluten içermiyor ama gluten ile sorununuz var ise  başka unlarla karışmadığına emin olmanız gerekiyor. Zira paket unlarda bazen az miktarda diğer unlarla karışık koyabiliyorlar.

Bu tarif hafif bir tada, yumuşacık ve hemen bayatlamayan bir yapıya sahip.  Şimdiden afiyet olsun…

Malzemeler:

200 gr tereyağ

200 gr şeker kamışı tozu (veya esmer şeker)

3 adet yumurta

200 gr yulaf  unu

6 tepeleme yemek kaşığı yoğurt

vanilya çubuğu

1 limon kabuğu

Üstü için:

140 gr yulaf unu

90 gr şeker kamışı tozu (veya esmer şeker)

90 gr tereyağı

2 çay kaşığı tarçın

4-5 adet elma

Yapılışı:

Fırını 190 dereceye ayarlayın. Yulaf unu kullanacaksanız unu 10-20 dk önceden mikserde çevirin çünkü çevirme gücü yüzünden un çok sıcak oluyor.

IMG_0705 IMG_0708

İlk önce üstü için olan hamuru yapın. Un,şeker,tarçın ve tereyağını elinizle yoğurun. Toplu yumuşak bir hamur olacak. Hamuru streç filme sarıp normal dolaba koyun. Keki kalıba koyduktan sonra bu hamuru bıçak yardımıyla veya el yardımı ile küçük parçalara ayırıp üzerini kaplayacak şekilde koyacağız.

Kek hamuru için tereyağını ve şekeri limon kabuğu ile birlikte mikserde iyice karışana kadar çırpın. Yumurtaları yavaş yavaş ekleyip kabartmaya devam edin. Vanilyayı ve unuda ekleyin, mikser veya spatula yardımıyla karıştırın. En son yoğurt ekleyin ve karıştırın. IMG_0710 IMG_0714

Diğer tarafta elmaları soyun ve dilimleyin. Kek kalıbını yağlayın ve hamurun yarısını kalıba koyun. Dilimlediğiniz elmalarla hamurun üzerini kaplayın.Kalan hamuru elmaların üzerine koyun ve bir kat daha hamurun üzerine elma dizin.

IMG_0716 IMG_0720 Dolabta duran üst hamurunu bıcak yardımıyla küçük parçalara ayırın ve elmaların üzerini kapayın.

IMG_0725Önceden ısıtılmış fırına koyun ve 40-50 dk pişirin.Afiyet olsun…

IMG_0729 IMG_0732 IMG_0742

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s