Havuçlu ve Soğanlı Krep (Akıtma)

 

img_1649Sonbahar döneminde fazlaca kullandığım havuçtan değişik tarifler denemeye devam ediyorum. Bu sefer kahvaltıda yada öğle yemeğinde hem lezzetli hemde kolay yapılan tariflerden biri olan krep ile beraber denedim. Katık yapılan malzemeye göre tatlı veya tuzlu yenilen, iç malzemesine yeni malzemeler ekleyip tamamen değişik bir tat elde edilebileceğimiz kolay bir tarif.  Yanına kremalı (kabaklı, mantarlı veya pırasalı) sosla veya acı sosla beraber doyurucu bir  öğün haline getirebilirsiniz.  Sosunu ise, sebzeyi biraz soteleyip krema,tuz , biber ve biraz peynirle kolayca yapabilirsiniz.

Malzemeler:

200 gr havuç 

400 ml süt

3 yumurta

275 gr beyaz un

2 tatlı kaşığı köri

1 büyük taze soğan

Yapılışı:

Havuçları rendenin küçük tarafıyla rendeleyin. Bende mor , turuncu ve krem rengi havuçlar vardı. Bende karışık yaptım, o yüzden hamurun rengi daha koyu hale geldi. img_1626img_1630

Yeşil soğanıda ince doğrayın. Diğer tarafta süt, yumurta ve unu çırpın ve daha sonra havuçları ve soğanıda karışıma ekleyin. Tuz, biber ve köriyide ekledikten sonra krep hamuru pişirmeye hazır hale gelecek.

img_1640

Sos yapmak istiyorsanız ilk önce sosa başlayın, bu arada hamur biraz beklemiş olur. Tavanız yapışmıyorsa hiç yağ kullanmanıza gerek yok. Çok kalın olmayacak şekilde krep hamurunu pişirmeye başlayın. büyük tavayla 5-6 parça elde edebilirsiniz.

Bu tarifi havuç yerine kabak, pırasa veya patatesle de deneyebilirsiniz.

Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s